Tüm Site İçeriği » Uzaktangörü » Uzaktangörü Nedir


Ingo Swann Kimdir? PDF Yazdır e-Posta
2.2/5 (17 oy)
1933’de doğdu. Çocukluğundan beri psişik deneyimler geçirmis oldugundan, 1960'larin, sonlarinda Amerikan Psisik Arastirma Dernegi'nin (ASPR) 'durugörü' telepati ve ölüm-ötesi deneyimi arastirma programlarina süje olarak katildi. ASPR'de ve daha sonra Stanford Arastirma Enstitüsünde (SRI) yapilan deneylerde, cografi durugörü yetenegiyle deneyin yapildigi yere çesitli uzakliklarda bulunan bölgelerin durum ve kosullari hakkinda bilgi vermekle kalmadi, Jüpiter ve Satürn gibi gezegenlerin cografi özellikleri hakkinda da bilgi vermeyi basardi.

Uzaktangörü yeteneği en güçlü olan kişilerden biridir. ABD’de askeri proje olan STARGATE projesinde denek olarak kullanılmıştır. Kendisini psişik olarak değil de bilinç arayıcı olarak tarfiler. İki fizikçi tarafından (Russell Targ ve Harold Puthoff) uzaktangörü yeteneği yıllarca katı deneylerle test edilmiş ve testleri başarı ile geçmiştir. CIA tarafından desteklenen projelerde denek olarak kullanılmıştır. Özellikle coğrafi koordinatları (meridyen ve paralelleri) tespit etmede en büyük yeteneklerdendir. Belli hedefleri uzaktan görme konusunda %85-95 hedef tutturabilmektedir. Swann bu yetenegiyle, soğuk savas döneminde, Antarktika'da buzlar altinda bir Rus denizaltisinin gizli oldugunu bilebilmiş ve Ruslar, Amerikalilar'in bunu nasil keşfedebildiklerini anlayamamışlardır.

Swann üzerinde yapılan çalışmalar konum olarak astronomiye kadar uzanmıştır. 1973 yılında, etrafında halkası olan tek gezegen Satürn kabul ediliyordu. Swann, 1973 yılında, Voyager uzay aracı Jüpitere gitmeden önce “etrafında halkaları var” ve bu halkalar ince taneciklerden oluşuyor diye söylemiştir. 1979’da Voyager, halkaları doğruladı. 1972-1979 yılları arasında yirmibeş cinayet üzerinde çalıştı ve bunlardan ancak üçü başarılı sonuç verdi.

2001 yılında Michael Persinger, Swann’in durugörü sırasında beyin çalışmasını inceledi. Normalın dışında yoğun bir uyumluluk hali ortaya çıktığını tespit etti.