Giriş Yap-Kayıt Ol

Hesabınız ile giriş yapın veya kayıt olarak şifre edinin.



Kimler Sitede

Şu anda 89 konuk çevrimiçi

Günün Sözü

İnsan, sevgi ve inanç gibi büyük bir kuvvetten yoksun başlama noktasında ilerliyor ve amaca doğru gidiyorsa bu kavranılacak birşey değildir.
Albert Pike

Duru-Rüya Sayıları

Toplam: 4966
Bugün: 0
Bu hafta: 0
Bu ay: 415
Designed by:

A'dan Z'ye Spiritüalizm ve Parapsikoloji Sözlüğü

Sozlukte 417 kayit var.
Sozlukte arama yap
ile baslayan iceren kesin benzer gibi
All A B Ç D E F G H İ K L M N Ö P Q R S T U V Y Z
Terim Tanimlama
Nekromansi

Ölülerle bağlantı kurmayı da içeren kara büyü uygulaması.

Nörofelsefe

Nörofelsefe; başlangıçta felsefenin terimleri de olan, bilinç ve durumları, karar verme (özgür irade/istenç), algılama, dışımızdaki dünyanın yorumlanması ve buna verilen hareketsel yanıtı, yapay zeka, sinir ağları, düşünce süreçlerini ve zihnin işlevlerini sinir bilimleri zemininde yorumlar. Son 30 yılda, bilim felsefesinde artan “yerel” bir büyüme olmuştur. Sinir bilimlerinin felsefesi beyin yapısı ve çalışması hakkındaki yeni keşiflerden dolayı doğal ve beklenen bir sonuçtur. Bu alan özellikle sinir bilimlerinde son yıllarda olan ilerlemelerle yakından ilişkilidir. Literatürde uzun zamandır “sinirbilimlerinin felsefesi” başlığı olmasına karşın son zamanlarda bunun yerini “nörofelsefe” almıştır. Nörofelsefenin amacı geleneksel felsefi sorunları ve çözümlerini sinirbilimi bilgileri üzerine inşa etmektir. İki insan nörofizyolojik ya da beyin yapısı olarak farklı değilse neden algılarının içeriği ya da zihin içeriği (qualia) farklıdır? Renkleri algılama durumunda da aynı şey söz konusudur. Nesnel karşılık olan elektromanyetik dalga boyu, öznel olarak aynı şekilde mi algılanır? Beyinlerimizdeki sinir hücrelerinin yerine geçebilecek, yapay elektronik mikroişlemciler yerleştirecek olursak, acıyı acı olarak algılamamızda fark yaratır mı? Nörofelsefe bütün bu sorulara sinirbilimsel yanıtlar bekler.

NöroKuantoloji

"NöroKuantoloji" terimi, 11 Mart 2002 yılında, daha önce literatürde hiç yokken, Dr.Sultan Tarlaci tarafından ortaya atılmış yeni bir bilimsel ortak alanın adıdır. Bu ifade sinir sistemi ve sinir sisteminde kuantum fiziği işleyişini inceler. Bu konu hakkında 1950'lerden bu yana disiplinler arası, ortak makaleler yayınlanmasına karşın, bu ortak makalelerin ve araştırmların ortak bir bir bilimsel dil ile ifade edildiği bir platform yoktu. NöroKuantoloji bu ortak bilimsel platformun adıdır. Konu ile ilgili olarak, 2003 yılında NeuroQuantology adlı uluslararası akademik bir dergi yayına başlamıştır. Halen yılda dört sayı olarak yayınlanmaya devam etmektedir. Dergi bilimsel veritablarına (Index Copernicus, SCOPUS ve EMBASE) girmiş ve MEDLINE tarafından da incelenmektedir. Bu dergiye ek olarak konuya daha popüler yaklaşma açısında Kuantum Beyin adı altında bir web sayfası aktif olarak yürütülmektedir.

Numaraloji

Numaraları yorumlayarak kehanette bulunma.

Glossary 2.7 uses technologies including PHP and SQL