Galaktik arka bahçemizden gelen mesaj!
Sultan Tarlacı tarafından yazıldı.   
Perşembe, 03 Şubat 2022 06:04

Evrendeki radyo dalgalarını haritalayan bir ekip, saatte üç kez dev bir enerji patlaması yayan olağandışı bir şey keşfetti ve bu, gökbilimcilerin daha önce gördüğü hiçbir şeye benzemiyor. Ve bize gerçekten çok yakın -- yaklaşık 4000 ışıkyılı uzaklıkta. Galaktik arka bahçemizde. MÖ 2 bin yıllarında gönderilmiş olabilir ya da o zamana ait...  Kaynak darbelerinin her 18.18 dakikada bir, bildiğimiz kadarıyla daha önce gözlemlenmemiş olağandışı bir düzenli olduğu tespit edildi. Daha kapsamlı bir araştırma, Ocak-Mart 2018 arasında 71 sinyal-vuru tespit edildi. Darbe genişlikleri 30 ila 60 s arasında değişir ve bazen 0,5 s'lik zaman çözünürlüğümüzde çözülmemiş birçok 'dikenli' patlamayı içeren, diğer zamanlarda 10-30 s genişliğindeki alt darbeleri gösteren saatlik zaman ölçeklerinde gelişir. Sinyal parlayan yıldızlarda, ötegezegenlerden ve beyaz-cüce/M-cüce radyo emisyonu gibi bilinen fenomenlerle açıklanamıyor ve bunların hepsi bu mesafeden çok sönük kalacaktır. Belki de bu bize gönderilen bir mesajın alfabesi olabilir, her biri bir harf! Şifre çözücüler nerede? Ya da KAYNAĞIN ne olabileceğini araştırmak için uzaktangörü çalışmacıları?

Kaynak darbelerinin her 18.18 dakikada bir, bildiğimiz kadarıyla daha önce gözlemlenmemiş olağandışı bir düzenli olduğu tespit edildi. Daha kapsamlı bir araştırma, Ocak-Mart 2018 arasında 71 sinyal-vuru tespit edildi.

Darbe genişlikleri 30 ila 60 s arasında değişir ve bazen 0,5 s'lik zaman çözünürlüğümüzde çözülmemiş birçok 'dikenli' patlamayı içeren, diğer zamanlarda 10-30 s genişliğindeki alt darbeleri gösteren saatlik zaman ölçeklerinde gelişir.

Sinyal parlayan yıldızlarda, ötegezegenlerden ve beyaz-cüce/M-cüce radyo emisyonu gibi bilinen fenomenlerle açıklanamıyor ve bunların hepsi bu mesafeden çok sönük kalacaktır.

Belki de bu bize gönderilen bir mesajın alfabesi olabilir, her biri bir harf!

Şifre çözücüler nerede? Ya da KAYNAĞIN ne olabileceğini araştırmak için uzaktangörü çalışmacıları?

Kaynak
https://www.nature.com/articles/s41586-021-04272-x#Fig1

Son Güncelleme: Perşembe, 14 Eylül 2023 06:58